Χαλβάς red velvet με φιστίκι και τριαντάφυλλο - Μία ιδιαίτερη συνταγή

Ένας ιδιαίτερος χαλβάς με τριαντάφυλλο και φυστίκι Αιγίνης από τον Άκη Πετρετζίκη.

Σπιτικός χαλβάς με τριαντάφυλλο για ιδιαίτερο άρωμα και φιστίκια. Μία ιδιαίτερη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε. Ιδανική για κέρασμα ή για τραπέζι στο σπίτι.

Υλικά:



100 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για το άλειμμα




390 γρ. νερό, 140 γρ + 250 γρ χωρισμένα



160 γρ. κορν φλάουρ



400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική



1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα



2-3 κ.σ. ανθόνερο



50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα + λίγα ακόμη, για το σερβίρισμα



1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη



ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved