Χαλβάς red velvet με φιστίκι και τριαντάφυλλο - Μία ιδιαίτερη συνταγή

Ένας ιδιαίτερος χαλβάς με τριαντάφυλλο και φυστίκι Αιγίνης από τον Άκη Πετρετζίκη.

Χαλβάς red velvet με φιστίκι και τριαντάφυλλο - Μία ιδιαίτερη συνταγή

Σπιτικός χαλβάς με τριαντάφυλλο για ιδιαίτερο άρωμα και φιστίκια. Μία ιδιαίτερη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε. Ιδανική για κέρασμα ή για τραπέζι στο σπίτι.

Υλικά:



100 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για το άλειμμα



390 γρ. νερό, 140 γρ + 250 γρ χωρισμένα



160 γρ. κορν φλάουρ



400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική



1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα



2-3 κ.σ. ανθόνερο



50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα + λίγα ακόμη, για το σερβίρισμα



1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη



ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved