Σπιτικά τορτελίνι γεμιστά με σπανάκι και φασκόμηλο

Δια χειρός Άκη Πετρετζίκη.

Συνταγή για ζύμη ζυμαρικών για τορτελίνι με λευκή σάλτσα παρμεζάνας. Αν δεν τα έχετε δοκιμάσει, τώρα είναι η ευκαιρία.

Υλικά

Για τη ζύμη ζυμαρικών

150 γρ. αλεύρι σκληρό, + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
1/2 κ.γ. αλάτι
2 αβγά

Για τα τορτελίνι

2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
250 γρ. σπανάκι
150 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. πέστο αλά Τζενοβέζε
πιπέρι
1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
1 λίτρο νερό
αλάτι

Για τη σάλτσα

150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 κ.σ. φύλλα φασκόμηλου
40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
πιπέρι

Για το σερβίρισμα

30 γρ. παρμεζάνα, σε flakes
πιπέρι
φύλλα φασκόμηλου

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved