Σπιτικά τορτελίνι γεμιστά με σπανάκι και φασκόμηλο

Δια χειρός Άκη Πετρετζίκη.

Σπιτικά τορτελίνι γεμιστά με σπανάκι και φασκόμηλο

Συνταγή για ζύμη ζυμαρικών για τορτελίνι με λευκή σάλτσα παρμεζάνας. Αν δεν τα έχετε δοκιμάσει, τώρα είναι η ευκαιρία.

Υλικά

Για τη ζύμη ζυμαρικών

150 γρ. αλεύρι σκληρό, + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
1/2 κ.γ. αλάτι
2 αβγά

Για τα τορτελίνι

2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
250 γρ. σπανάκι
150 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. πέστο αλά Τζενοβέζε
πιπέρι
1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
1 λίτρο νερό
αλάτι

Για τη σάλτσα

150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 κ.σ. φύλλα φασκόμηλου
40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
πιπέρι

Για το σερβίρισμα

30 γρ. παρμεζάνα, σε flakes
πιπέρι
φύλλα φασκόμηλου

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved