Σπιτικά καπελέτι γεμιστά με μανιτάρια

Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικο και τυριά από τον Άκη Πετρετζίκη!

Σπιτικά καπελέτι γεμιστά με μανιτάρια

Ένα πρωτότυπο αλλά εύκολο ορεκτικό που θα λατρέψουν όλοι οι καλεσμένοι!

Υλικά:

Για τη ζύμη ζυμαρικών
150 γρ. αλεύρι σκληρό, + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
1/2 κ.γ. αλάτι
2 αβγά

Για τα καπελέτι
250 γρ. μανιτάρια champignon
1 πράσο
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
1/2 κ.γ. λάδι τρούφας
50 γρ. τυρί κρέμα
1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό
1 λίτρο νερό

Για τη σάλτσα
200 γρ. άγρια μανιτάρια
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι
50 γρ. κρασί λευκό
40 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
πιπέρι
1/2 κ.γ. λάδι τρούφας

Για το σερβίρισμα
ρόκα
30 γρ. παρμεζάνα, σε flakes
πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved