Μοσχαρίσια μπριζόλα με πικάντικη σάλτσα - Πώς θα τη φτιάξετε

Σάλτσα Chimichurri από τον Άκη Πετρετζίκη.

Συνοδέψτε την μοσχαρίσια μπριζόλα σας με αυτή τη γνωστή σως από την Αργεντινή η οποία ταιριάζει τέλεια με κρέας. Φτιάξτε την και απολαύστε ένα μοναδικό και νόστιμο γεύμα.

Υλικά

2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, κόκκινο, ψιλοκομμένο
3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
1 φύλλο δάφνης
8 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί

Για τη μπριζόλα

300 γρ. μπριζόλες μοσχαρίσιες, χωρίς κόκκαλο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 1/2 κ.σ. βούτυρο
1 κλ. δεντρολίβανο
θυμάρι

Για το σερβίρισμα

2 καλαμπόκια, σε βάκιουμ
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved