Σπιτικά ραβιόλι μπολονέζ - Νόστιμα και λαχταριστά

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Φτιάξτε ζύμη για ζυμαρικά με τρία υλικά και συνοδεύστε με σπιτική σάλτσα bolognese από μοσχαρίσιο κιμά.

Υλικά

Για τη ζύμη ζυμαρικών

150 γρ. αλεύρι σκληρό, + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
1/2 κ.γ. αλάτι
2 αβγά, μέτρια

Για τον κιμά

2 κ.σ. ελαιόλαδο
350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. θυμάρι, ξερό
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
50 ml κρασί κόκκινο
100 ml νερό
1 κύβο κότας
1 στικ κανέλα
1 φύλλο δάφνης
2 κόκκους μπαχάρι
200 γρ. ντομάτα κονκασέ
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Για τα ραβιόλι

1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό

Για το σερβίρισμα

30 γρ. παρμεζάνα, σε flakes
πιπέρι
ελαιόλαδο
φύλλα βασιλικού

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved