Μοσχάρι νουά στον φούρνο - Το μυστικό είναι στην μαρινάδα

Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Μοσχάρι νουά στον φούρνο - Το μυστικό είναι στην μαρινάδα

Φτιάξτε το πιο ζουμερό μοσχάρι νουά, μαριναρισμένο με μπαχαρικά, λευκή σάλτσα και σπαράγγια.

Υλικά

Για τη μαρινάδα

1 κ.σ. μουστάρδα, σε σκόνη
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 σκ. σκόρδο, σε σκόνη
1 κ.σ. κρεμμύδι, σε σκόνη
1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.σ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι

Για το μοσχάρι

1 1/2 κιλό μοσχάρι, νουά
2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
100 γρ. κρέμα βαλσάμικο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. εστραγκόν

Για τα σπαράγγια

50 γρ. βούτυρο
500 γρ. σπαράγγια, βρασμένα
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα

πουρέ πατάτας
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved