Συνταγή για δίπλες - Το παραδοσιακό γλυκό των γιορτών

Ό,τι πρέπει για την Πρωτοχρονιά.

Φτιάξτε το παραδοσιακό γλύκισμα με μέλι και καρύδια. Είναι τραγανές και …μελένιες. Από τις πιο νόστιμες δίπλες που έχετε δοκιμάσει.

Υλικά

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
5 αβγά, μεσαία
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1-2 κ.σ. νερό, προαιρετικά
400 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι

800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
800 γρ. νερό
2 στικ κανέλα
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
50 γρ. μέλι

Για το σερβίρισμα

μέλι
καρύδια, σπασμένα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved