Εκλέρ με σοκολάτα γάλακτος και τζίντζερ από τον Άκη

Έτοιμα σε 30 λεπτά.

Υπέροχη, γρήγορη και απολαυστική συνταγή για εκλέρ, πασπαλισμένα με λευκή σοκολάτα. Από τις πιο νόστιμες συνταγές για γλυκά που έχετε δοκιμάσει.

Υλικά

Για τη γέμιση

500 γρ. γάλα, 3,5%
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
6 κρόκους
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
10 γρ. τζίντζερ, φρέσκο, κομμένο σε 4-5 ροδέλες
60 γρ. κορν φλάουρ
30 γρ. βούτυρο
170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη

Για τη ζύμη

250 γρ. νερό
110 γρ. βούτυρο
1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3-4 αβγά, μεγάλα
1 αβγό, μαζί με 1 κ.σ. νερό, ελαφρώς χτυπημένο για το άλειμμα

Για την επικάλυψη

180 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
50 γρ. αμύγδαλο φιλέ, καβουρδισμένο (προαιρετικά)

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved