Σαρλότ: Εντυπωσιακή τούρτα με βελούδινη κρέμα για το γιορτινό τραπέζι

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Σαρλότ: Εντυπωσιακή τούρτα με βελούδινη κρέμα για το γιορτινό τραπέζι

Δεν ξέρετε τι να φτιάξετε για επιδόρπιο στο τραπέζι των Χριστουγέννων; Δοκιμάστε αυτήν την υπέροχη τούρτα με σαβαριάρ, βελούδινη κρέμα και επικάλυψη μαρμελάδας φράουλα για ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Υλικά:



Για το σιρόπι





200 γρ. χυμό πορτοκαλιού



150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική



1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σπόρους



50 γρ. κονιάκ







Για την κρέμα





500 γρ. τυρί κρέμα, παγωμένο



400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη



150 γρ. ζάχαρη άχνη



1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)



ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι



1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας







Για τη σύνθεση





250 γρ. σαβαγιάρ



300 γρ. μαρμελάδα φράουλα



100 γρ. φρέσκα μούρα







Για το σερβίρισμα





δυόσμο



Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved