Γιορτινές σοκολατομπουκίτσες χωρίς ζάχαρη και με 4 μόνο υλικά (vid)

  • Γιορτινά γλυκά για κέρασμα  ή για το σπίτι
  • Εύκολη συνταγή με 4 μόνο υλικά
Γιορτινές σοκολατομπουκίτσες χωρίς ζάχαρη και με 4 μόνο υλικά (vid)

Χριστούγεννα χωρίς γλυκιές λιχουδιές δεν γίνεται για αυτό κι εμείς σήμερα θα σας δείξουμε μία πολύ εύκολη συνταγή για λαχταριστά γλυκάκια με τέσσερα μόνο υλικά που μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς σε χρόνο dt.

Δεν χρειάζονται καν ψήσιμο ή χρονο να κρυώσουν στο φυγείο και δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη. Είναι συνεπώς μία συνταγή κατάλληλα και για παιδιά, την οποία θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά. Οι γιορτινές αυτές σοκολατομπουκίτσες είναι ιδανικές για κέρασμα, αλλά μπορείτε να τα φτιάξετε παρέα με τα μικρά σας και για εσάς στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξετε τις γιορτινές σοκολατομπουκίτσες

sokolatompoukitses

Υλικά:

  • 3 και 1/2 φλιτζάνια χουρμάδες (500 γρ.)
  • 3/4 φλιτζάνια καρύδια (250 γρ.)
  • 150 γραμμάρια λευκής σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
  • 20 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας για διακόσμηση

Εκτέλεση:

Βάλτε τους χουρμάδες στο multi και "χτυπήστε" τους μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσουν. Στη συνέχεια μεταφέρετέ τους σε ένα μπολ.

Ψιλοκόψτε τα καρύδια και προσθέστε τα στο μπολ με τους χουρμάδες. Ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθει το μείγμα. Πλάστε μακρόστενα κομμάτια και βάλτε τα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.

Λιώστε την λευκή σοκολάτα και αλλείψτε τα κομμάτια που έχετε κόψει με το μείγμα. Λιώστε και την κουβερτούρα και κάντε διάφορα σχέδια όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο.

Αφήστε τις μπουκίτσες να κρυώσουν και κόψτε τις σε μικρότερα κομμάτια. Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και άλλα βρώσιμα διακοσμηστικά για να τις διακοσμήσετε και να τις κάνετε ακόμα πιο γιορτινές και πολύχρωμες.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved