Γλυκόξινο χοιρινό στο φούρνο και πουρές αγκινάρας - Δοκιμάστε το!

Νοστιμότατο φαγητό, γεμάτο αρώματα.

Γλυκόξινο χοιρινό στο φούρνο και πουρές αγκινάρας - Δοκιμάστε το!

Φτιάξτε το απόλυτο γιορτινό γεύμα με χοιρινό λαιμό και πουρέ από αγκινάρες. Να θυμάστε ότι το χοιρινό θέλει αρκετό χρόνο για να ψηθεί στο φούρνο τυλιγμένο στη λαδόκολλα.

Υλικά

Για το χοιρινό

1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
ξύσμα γκρέιπφρουτ, από 1 γκρέιπφρουτ
χυμό γκρέιπφρουτ, από 1 γκρέιπφρουτ
ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. μουστάρδα, απαλή
3 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ρίγανη
1 κ.γ. μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
2 1/2 κιλά μπριζόλες χοιρινές, λαιμό
1 πορτοκάλι
2-3 κλ. δεντρολίβανο

Για τον πουρέ αγκινάρας

750 γρ. αγκινάρες, κατεψυγμένες
80-1000 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. λάδι τρούφας
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για το σερβίρισμα

πιπέρι
ελαιόλαδο
ρίγανη

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved