Λαχταριστός χριστουγεννιάτικος κορμός με σοκολάτα

Μια ακόμα συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Συνταγή για ένα εορταστικό γλυκό με σπιτικό παντεσπάνι και γκανάς σοκολάτας.

Υλικά

Για το παντεσπάνι

3 ασπράδια
3 κρόκους
1 πρέζα αλάτι
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
140 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη

Για την γκανάζ

600 γρ. κουβερτούρα
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, σε θερμοκρασία δωματίου
Για τον κορμό
30 γρ. κονιάκ
ζάχαρη άχνη
κεράσια, kirsch
φυσαλίδες

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved