Συνταγή για γρήγορη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα

Το μυστικό για μια νόστιμη γαλοπούλα είναι στη γέμιση.

Συνταγή για γρήγορη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα

Σήμερα σας έχουμε μια εορταστική συνταγή για ζουμερή γαλοπούλα στον φούρνο με αρωματικό βούτυρο. Δοκιμάστε την!

Υλικά

Για τη γαλοπούλα

1 γαλοπούλα
100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
δεντρολίβανο
θυμάρι
φασκόμηλο

Για τη γέμιση

2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια, μεγάλα
3 σκ. σκόρδο
200 γρ. κάστανα, βρασμένα και ξεφλουδισμένα
100 γρ. βερίκοκα, ξερά
1 μήλο πράσινο
2 κλ. σέλερι
400 γρ. ψωμί για τοστ, τριμμένο
θυμάρι
1 κύβο λαχανικών

Για τα λαχανάκια Βρυξελλών

1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
5 φέτες μπέικον
θυμάρι
1 κρεμμύδι, σε φέτες
2 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. κονιάκ
2 κ.σ. μέλι

Για τις πατάτες

1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κιλό πατάτες baby, βρασμένες
1 κεφάλι σκόρδο
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. κονιάκ
θυμάρι
δεντρολίβανο
φασκόμηλο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved