Χριστούγεννα με τζίντζερ: Το μπαχαρικό που δεν πρέπει να λείπει από τα φαγητά σας

Μια και πολύς κόσμος αναρωτιέται πώς να εντάξει το τζίντζερ στη διατροφή του, αποφάσισα να ρίξω μια ματιά στις ιδιότητες αυτού του μπαχαρικού, που έχει αρχίσει να μπαίνει στη διατροφή και στις συνταγές μας για τα καλά!

Χριστούγεννα με τζίντζερ: Το μπαχαρικό που δεν πρέπει να λείπει από τα φαγητά σας

Ανήκει στην ίδια οικογένεια με το κάρδαμο και τον κουρκουμά και είναι ακόμα ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται πολύ στην κουζίνα μας -ειδικά τώρα τα Χριστούγεννα. Το πιο βιοενεργό συστατικό του -στο οποίο έχει γίνει και η περισσότερη επιστημονική έρευνα - είναι η τζιντζερόλη, στην οποία φαίνεται να οφείλονται αρκετές από τις ιδιότητές του.

Ξέρετε γιατί έχει διαδοθεί τόσο;

Το τζίντζερ χρησιμοποιείται κυρίως στην παραδοσιακή ιατρική και έχει βρεθεί πως θεράπευε διάφορες ασθένειες στο παρελθόν. Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται να έχει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντι-εμετικές, αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Μάλιστα, άλλες 4 ιδιότητές του που βρήκα και τις οποίες δεν γνώριζα, με έκαναν να θέλω να το δοκιμάσω ακόμα περισσότερο! Για αυτό και σας τις παραθέτω παρακάτω...

Διαβάστε τη συνέχεια στο akispetretzikis.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved