Φέτος φτιάξτε τα πιο θρεπτικά χριστουγεννιάτικα γλυκά

Τα γλυκά αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας κατά τη διάρκεια των γιορτών. Φυσικά και δεν θα σας πω να σταματήσετε να τα καταναλώνετε εντελώς…

Φέτος φτιάξτε τα πιο θρεπτικά χριστουγεννιάτικα γλυκά

Όπως, έχουμε άλλωστε πει μπορούν και αυτά να αποτελέσουν μέρος ενός ισορροπημένου διατροφολογίου αρκεί βέβαια να μη γίνονται υπερβολές. Τα γλυκά, λοιπόν, και ειδικά τα γλυκά των Χριστουγέννων περιέχουν αρκετά λιπαρά, ζάχαρη και συντηρητικά. Για να αποφύγουμε να πάρουμε παραπάνω κιλά και να κάνουμε express δίαιτες -κάτι που πολύς κόσμος συνηθίζει να κάνει λανθασμένα μετά τις γιορτές- καλό είναι να προσέξουμε λίγο παραπάνω τα γλυκά που θα καταναλώσουμε.

Εγώ, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, δεν θέλω να αφήσω κανέναν παραπονεμένο. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο έψαξα και βρήκα διάφορα χριστουγεννιάτικα γλυκά και τα μετέτρεψα στην πιο υγιεινή και θρεπτική εκδοχή τους. Φυσικά βρήκα και vegan επιλογές, για τους αυστηρά χορτοφάγους φίλους μας!

Για όλους εσάς λοιπόν που προσέχετε λιγάκι παραπάνω ή που θέλετε να καταναλώνετε πιο θρεπτικές επιλογές, ακολουθήστε τους παρακάτω κανόνες… στους οποίους βασίστηκα και εγώ, για να δημιουργήσω τα συγκεκριμένα γλυκά!

Κανόνας 1: Βάζουμε σαν στόχο να φτιάχνουμε και να καταναλώνουμε τα γλυκά στην πιο υγιεινή και θρεπτική εκδοχή τους.

Κανόνας 2: Περιορίζουμε, όσο γίνεται, τα λιπαρά, χρησιμοποιώντας όπου είναι εφικτό καλύτερες πηγές λιπαρών όπως ελαιόλαδο, αβοκάντο και light εκδοχές κρεμώδων τυριών ή κρέμας γάλακτος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved