Χριστουγεννιάτικη συνταγή: Μοσχαράκι μπουργκινιόν με κάστανα

Μια γιορτινή συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Στη λίστα με τα φαγητά για το γιορτινό τραπέζι, προσθέστε κι αυτή τη συνταγή για κλασικό γαλλικό bourguignon. Είναι ιδανικό για τα Χριστούγεννα.

Υλικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο
5 φέτες μπέικον
1 κιλό μοσχάρι, κιλότο
2 κρεμμύδια
3 σκ. σκόρδο
200 γρ. μανιτάρια champignon
3 καρότα
30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
200 γρ. κρασί κόκκινο
50 γρ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
600 γρ. νερό
2 κ.σ. θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
300 γρ. κάστανα, ωμά
1/4 ματσάκι μαϊντανό

Για το σερβίρισμα

800 γρ. πουρέ πατάτας
μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved