Χριστουγεννιάτικη συνταγή: Μοσχαράκι μπουργκινιόν με κάστανα

Μια γιορτινή συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Χριστουγεννιάτικη συνταγή: Μοσχαράκι μπουργκινιόν με κάστανα

Στη λίστα με τα φαγητά για το γιορτινό τραπέζι, προσθέστε κι αυτή τη συνταγή για κλασικό γαλλικό bourguignon. Είναι ιδανικό για τα Χριστούγεννα.

Υλικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο
5 φέτες μπέικον
1 κιλό μοσχάρι, κιλότο
2 κρεμμύδια
3 σκ. σκόρδο
200 γρ. μανιτάρια champignon
3 καρότα
30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
200 γρ. κρασί κόκκινο
50 γρ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
600 γρ. νερό
2 κ.σ. θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
300 γρ. κάστανα, ωμά
1/4 ματσάκι μαϊντανό

Για το σερβίρισμα

800 γρ. πουρέ πατάτας
μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved