Λαχταριστά corn dogs με καπνιστό τόνο και σάλτσα ταρτάρ

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Λαχταριστά corn dogs με καπνιστό τόνο και σάλτσα ταρτάρ

Αγαπημένα corn dogs με παραλλαγή αφού θα περιέχουν καπνιστό τόνο αντί για λουκάνικο. Πιο υγιεινά με ψήσιμο στον φούρνο αντί για τηγάνι και συνοδεύονται καταπληκτικά με σάλτσα ταρτάρ ώστε να απογειώσει τη γεύση τους!

Υλικά

Για τα corn dogs

250 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
18 γρ. μαγιά ξηρή
30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. καλαμποκάλευρο
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
50 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
1 αβγό, για το άλειμμα
Για τη γέμιση
320 γρ. τόνο, πικάντικο καπνιστό
200 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. καλαμπόκι , σε κονσέρβα
1/4 ματσάκι άνηθο
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Για τη σάλτσα ταρτάρ

1 κρεμμύδι, μικρό
100 γρ. κάππαρη
100 γρ. αγγουράκι τουρσί
100 γρ. νερό
350 γρ. μαγιονέζα
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved