#NutriGlossary: 7+1 διατροφικές λέξεις (μέρος 1)

Ο Άκης Πετρετζίκης, μια και πολλές φορές κάτω από διάφορες συνταγές ή ημερολόγιά του τον ρωτάτε για πολλές ορολογίες που έχουν να κάνουν με τη διατροφή, σκέφτηκε να φτιάξει ένα #NutriGlossary, έτσι ώστε να λύσει -αν όχι όλες- κάποιες από τις απορίες σας.

#NutriGlossary: 7+1 διατροφικές λέξεις (μέρος 1)

Ψάχνοντας μάλιστα βρήκε κάποιους ακόμα όρους που έχει προσθέσει στο #NutriGlossary και που σίγουρα -αν δεν τους γνωρίζετε ήδη- θα τους έχετε δει ή θα τους δείτε να παίζουν πολύ στα social media. Πάμε να δούμε το πρώτο μέρος του #NutriGlossary του Άκη;

Αγιουρβεδική διατροφή: Η διατροφή αυτή προέρχεται από την Ινδία και περιλαμβάνει τροφές όπως φρούτα, λαχανικά, ελάχιστη έως καθόλου κατανάλωση κρέατος, ελάχιστη έως καθόλου κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών ή τροφών πλούσιων σε λιπαρά, κορεσμένα και trans λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι. Ενθαρρύνει την κατανάλωση τροφών που φτιάχνονται από αγνά υλικά στο σπίτι και που καλό είναι να τα επιλέγετε ανάλογα τη dosha σας. Dosha είναι η μορφή ενέργειας που διαχέεται στον οργανισμό του κάθε ατόμου και που αφορά τα σωματικά-πνευματικά χαρακτηριστικά του και τον σωματότυπό του.

Διαβάστε περισσότερα στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved