Φτιάξτε το αγαπημένο πικάντικο και ζουμερό κοτόπουλο πανέ με υπέροχη κρούστα και συνοδεύστε το με μπεσαμέλ γιαουρτιού!
Υλικά
Για το κοτόπουλο
1 κ.σ. κόλιανδρο, σε σκόνη
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.σ. σκόρδο, σε σκόνη
2 κ.σ. ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κ.γ. μπούκοβο
1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
150 γρ. ξινόγαλο
1 αβγό
500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο και δέρμα
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Για τη σάλτσα
50 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. δεντρολίβανο
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
500 γρ. γάλα
1 κ.γ. μπούκοβο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι
πιπέρι
ηλιέλαιο, για τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
πατάτες τηγανητές
ρίγανη
θυμάρι
δεντρολίβανο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com