Πώς θα διαλέξετε τα καλύτερα κυδώνια για τα φαγητά και γλυκά σας

Πώς θα τα συντηρήσετε; Ποια η διατροφική τους αξία;

Πώς θα διαλέξετε τα καλύτερα κυδώνια για τα φαγητά και γλυκά σας

Κυδώνι, ή αλλιώς «χρυσό μήλο»! Θεωρείται σύμβολο του έρωτα γιατί σύμφωνα με τη μυθολογία συνδέεται με την Αφροδίτη, τη θεά της ομορφιάς και του έρωτα ενώ, λέγεται, ότι το χρυσό μήλο που έδωσε ο Πάρης με αντάλλαγμα την ωραία Ελένη, δεν ήταν άλλο από το κυδώνι!

Για όλους αυτούς τους λόγους, το συγκεκριμένο φρούτο θεωρείται καρπός της ομορφιάς και του έρωτα. Πρόκειται για ένα φρούτο γεμάτο βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, πολύτιμο για τον οργανισμό μας. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν δεκάδες ποικιλίες κυδωνιών, ενώ στη χώρα μας οι βασικότερες από αυτές είναι τα μηλοκύδωνα (γνωστά και ως ψωμοκύδωνα), η ποικιλία Del Portogallo (πορτογαλική) και η… μαμούθ, η οποία πήρε το όνομά της από το μεγάλο μέγεθος του καρπού της.

Διαβάστε περισσότερα στο Akispetretzikis.com

DPG Network
Δείτε επίσης