Εύκολα και πεντανόστιμα γιουβαρλάκια με γιαούρτι

Μια διαφορετική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Εύκολα και πεντανόστιμα γιουβαρλάκια με γιαούρτι

Φτιάξτε το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό γιουβαρλάκια με γιαούρτι. Τέλειο φαγητό για όλη την οικογένεια.

Υλικά

Για τα γιουβαρλάκια

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
150 γρ. ρύζι γλασέ
1 κρεμμύδι, μέτριο
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. άνηθο
θυμάρι
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
δυόσμο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 αβγό, μέτριο
1 1/2 λίτρο νερό
2 φύλλα δάφνης
1 κύβο κότας
δεντρολίβανο
φλούδα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για τη σάλτσα

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
πιπέρι
αλάτι
3 κ.σ. άνηθο
2 κ.σ. ζωμό, από τα γιουβαρλάκια

Για το σερβίρισμα

ελαιόλαδο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
πιπέρι
φέτα
ρίγανη
ψωμί

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved