Φτιάξτε με τα παιδιά Swiss roll

Σοκολατένιος κορμός σε συνταγή του Άκη.

Φτιάξτε με τα παιδιά Swiss roll

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για κλασικό ελβετικό κορμό με σπιτικό αφράτο παντεσπάνι, λευκή γέμιση και γκανάς σοκολάτας. Ένα είναι σίγουρο, δεν θα φτιάξετε άλλη.

Υλικά

Για το παντεσπάνι

60 γρ. κουβερτούρα
60 γρ. βούτυρο
90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
30 γρ. κακάο
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 πρέζα αλάτι
4 αβγά, μέτρια, σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για τη γέμιση

250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
40 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. τυρί κρέμα

Για τη γκανάς

150 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Για το σερβίρισμα

50 γρ. κουβερτούρα λευκή, τριμμένη

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved