Λαχανοντολμάδες κοκκινιστοί - Αξίζει να τους δοκιμάσετε

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Λαχανοντολμάδες κοκκινιστοί - Αξίζει να τους δοκιμάσετε

Μια διαφορετική συνταγή για το παραδοσιακό ελληνικό φαγητό με λάχανο, κιμά και μυρωδικά!

Υλικά:

Για τους λαχανοντολμάδες

  • 1 λάχανο, μεγάλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/4 ματσάκι δυόσμο
  • 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αβγό, μέτριο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. ρύζι νυχάκι

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κύβο λαχανικών
  • πιπέρι
  • 50 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/4 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. δυόσμο

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved