Σπιτική ζύμη για ζυμαρικά χωρίς γλουτένη

Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Τα χειροποίητα ζυμαρικά δεν είναι δύσκολο να τα φτιάξετε. Ειδικά αν προσέχετε τη διατροφή σας ή αποφεύγετε τη γλουτένη, θα διαπιστώσετε πόσο νόστιμα και υγιεινά είναι.

Για τη ζύμη

• 220 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη, από ρύζι και επιπλέον για το άνοιγμα
• 75 γρ. πατάτα, το άμυλο
• 1,5 κ.σ. κορν φλάουρ
• 3 κ.σ. ξανθάνη, σε σκόνη
• 2-3 πρέζες αλάτι
• 4 αβγά, μεγάλα
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τα ζυμαρικά

• 80 γρ. βούτυρο
• 5-7 φύλλα φασκόμηλου
• παρμεζάνα, τριμμένη

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved