Τάρτα μπακλαβά από τον Άκη Πετρετζίκη

Εύκολο και ιδιαίτερο γλυκό, έτοιμο σε 30 λεπτά. 

Συνταγή για μια ιδιαίτερη γλυκιά τάρτα με γέμιση μπακλαβά από φιστίκια Αιγίνης και φουντούκια. Αξίζει να το δοκιμάσετε.

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 110 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
  • 2 κρόκους, από μέτρια αβγά

Για το σιρόπι

  • 100 γρ. νερό
  • 120 γρ. μέλι
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 100 γρ. φουντούκια
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη

Για την επικάλυψη

  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 110 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αβγά, μέτρια
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 120 γρ. αλεύρι αμυγδάλου

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved