Πατατάτο: Φθινοπωρινό φαγητό με πατάτες και κατσικάκι

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Φτιάξτε ένα παραδοσιακό νησιώτικο πιάτο με κατσικάκι κοκκινιστό και πατάτες στην κατσαρόλα.

Υλικά:

  • 2 κιλά κατσίκι, μπούτι σε μερίδες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 1 στικ κανέλα
  • 1 κ.γ. μπαχάρι, σε κόκκους
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 200 γρ. κρασί κόκκινο
  • 1 κύβο κότας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 600 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • 1 λεμόνι, σε φέτες
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • μαϊντανό
  • φέτα
  • ρίγανη

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved