Μοσχάρι με βασιλικό και τσίλι στο τηγάνι

Νόστιμο και ιδιαίτερο στη γεύση φαγητό. 

Αν σας αρέσει να πειραματίζεστε στην κουζίνα ( αλλά όχι στα …τυφλά) αξίζει να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για μοσχάρι σε μπουκίτσες μαγειρεμένο στο τηγάνι! Αξίζει τον κόπο.

Υλικά

  • 500 γρ. μπριζόλες μοσχαρίσιες, χωρίς κόκαλο, κομμένες σε κάθετες φέτες πάχους 5 χλστ.
  • 15 ml σάλτσα σόγιας
  • 25 ml fish sauce
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2-4 πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 5 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 4 φύλλα λάιμ, κομμένα σε πολύ λεπτές λωρίδες (τις κόβουμε αφού αφαιρέσουμε το κεντρικό νεύρο) + έξτρα, για το σερβίρισμα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • ρύζι μπασμάτι, για το σερβίρισμα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved