My cakes- my hobby! Φτιάχνουμε τη δική μας ζαχαρόπαστα!

Γεια σας χρυσοχέρες του mothersblog!

Σήμερα σας έχω ετοιμάσει κάτι πολύ ξεχωριστό και χρήσιμο καθ'ότι κάτι οι γιορτές κάτι που έρχονται και τα Χριστούγεννα!

Θα χρειαστούμε ζαχαρόπαστα... Ζαχαρόπαστα που θα φτιάξουμε πολύ εύκολα, γρήγορα και φυσικά ανέξοδα!

Η ζαχαρόπαστα αυτή (έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές) θεωρώ πως είναι η καλύτερη. Εφοδιαστείτε λοιπόν με τα υλικά και φτιάξτε την,είναι πολύ εύκολη και πολύ γευστική!

Θα χρειαστούμε:
60 ml νερό
20 ml ζελατίνη σε σκόνη ( θα τη βρείτε στα super market)
125 ml γλυκόζη
15 ml γλυκερίνη πόσιμη (μπορείτε να τη προμηθευτείτε από το φαρκακείο, ΠΡΟΣΕΞΤΕ: ΠΟΣΙΜΗ!!)
1 kg ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη ( ίσως χρειαστείτε και λίγο παραπάνω)
2 βανίλιες.

Εκτέλεση:
Βάλτε το νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ρίξτε μέσα τη ζελατίνη και τις βανίλιες ( να πούμε εδώ ότι μπορείτε να αρωματίσετε τη ζαχαρόπαστα με ότι άρωμα εσείς προτιμάτε, αν είναι σε υγρή μορφή το άρωμα, προσέξτε απλά την αναλογία με το νερό, να μην αλλάξει η σύσταση της ζαχαρόπαστας).

Αφήστε το στην άκρη μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό η ζελατίνη και να γίνει σπογγώδες όπως σας δείχνω στη φωτογραφία.

Τώρα μπορείτε να ανάψετε το μάτι της κουζίνας σας, εμένα έχει κλίμακα θερμότητας από το 1-9 και το ανάβω στο 3,εσείς αν δεν έχετε την ίδια κλίμακα προτιμήστε κάτω από το μισό. Αφήστε το λοιπόν να ζεσταθεί και να διαλυθεί η ζελατίνη,ώσπου το μείγμα να ρευστοποιηθεί και να γίνει διαφανές.
Τώρα είναι η ώρα να προσθέσετε τη γλυκερίνη και τη γλυκόζη, ανακατέψτε ζωηρά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί τέλεια.
Κατεβάστε το από τη φωτιά και ρίξτε το μείγμα κατευθείαν στη κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και αρχίστε να ζυμώνετε.

Σε λίγα δευτερόλεπτα θα δείτε το μείγμα σας να "δένει" και μετά από μερικά λεπτά θα δείτε στα χέρια σας μια μαλακή ζύμη από ζάχαρη.

Μια τέλεια ζαχαρόπαστα είναι αυτή που δεν κολλάει στα χέρια αν σας κολλάει αυτό σημαίνει πως θέλει λίγο ζάχαρη άχνη παραπάνω.

Προσέξτε μην το παρακάνετε γιατί η ζύμη θα απορροφήσει όση ζάχαρη άχνη της ρίξετε αλλά θα την κάνει πολύ σκληρή για να τη δουλέψετε.
Για μένα η παρασκευή της είναι πολύ εύκολη, θα γίνει και για σας αρκεί να τη φτιάξετε για πρώτη φορά.

Φυλάξτε τη τυλιγμένη πολύ καλά με μεμβράνη και σε ένα πλαστικό δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για περίπου 2 εβδομάδες.
Χρωματίστε τη με ότι χρώμα θέλετε (Χρώματα ζαχαροπλαστικής βρώσιμα)
Μπορείτε να την ανοίξετε σε φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη και πασπαλισμένη την επιφάνεια εργασίας σας με λίγο νισεστέ ( corn flour είναι το ίδιο).

Φτιάξατε ένα μαγικό υλικό!

Με αυτό μπορείτε να κάνετε θαύματα μόνοι σας αλλά και με τα παιδάκια σας στη κουζίνα! Περάστε χρόνο με αυτά, δημιουργήστε και διασκεδάστε, γι'αυτά είναι μια γλυκιά πλαστελίνη που τρώγεται... αλλά.. και για μας!

Περισσότερες δημιουργίες με ζαχαρόπαστα μπορείτε να βρείτε στη σελίδα μου στο facebook My Cakes-My Hobby

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved