Αλμυρό cheesecake με μανιτάρια από τον Άκη Πετρετζίκη

Εντυπωσιακό και πολύ νόστιμο.

Αλμυρό cheesecake με μανιτάρια από τον Άκη Πετρετζίκη

Ποιος είπε ότι το cheesecake μπορεί να είναι μόνο γλυκό; Φτιάξτε ένα λαχταριστό ορεκτικό με βάση από φρυγανιά και βούτυρο και πλούσια γέμιση με μανιτάρια, γιαούρτι και καρύδια.

Υλικά:

Για τη βάση

  • 70 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 130 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Για τη γέμιση

  • 300 γρ. άγρια μανιτάρια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. καρύδια
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. φύλλα θυμαριού
  • 1 κ.γ. σάλτσα σόγιας, ή 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 400 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 αβγά, μέτρια

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα θυμαριού
  • φέτες ψωμί, ξεροψημένες

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved