Γεμιστά μπούτια κοτόπουλου στον φούρνο με ρεβίθια

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Λαχταριστό μπούτι κοτόπουλο στη γάστρα με ρεβίθια και γέμιση με λιαστή ντομάτα και τυρί μετσοβόνε.

Υλικά:

  • 1.200 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 στικ σέλερι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κύβο κότας
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 500 γρ. νερό
  • 600 γρ. ρεβίθια, κατεψυγμένα

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. μετσοβόνε
  • 80 γρ. λιαστές ντομάτες
  • πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σως

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 2 κ.σ. άνηθο

Για το σερβίρισμα

  • 1 λεμόνι, σε φέτες
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • θυμάρι
  • ρίγανη

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved