Η βασική συνταγή για να φτιάξετε την τέλεια βουτυρόκρεμα

Έτσι θα φτιάξετε την τέλεια βουτυρόκρεμα.

Βουτυρόκρεμα για τα κέικ, τις τούρτες και τα κεκάκια σας.

Μήπως η βουτυρόκρεμα που επιχειρείτε να φτιάξετε τόσο καιρό βγαίνει αρκετά σφιχτή; Μήπως βγαίνει νερουλή; Μήπως έκοψε και δεν μπορείτε να καταλάβετε τον λόγο; Αν ναι, τότε σήμερα θα μάθετε πώς να φτιάχνετε την τέλεια βουτυρόκρεμα για τα γλυκά σας.

Νόστιμη, απαλή και αφράτη βουτυρόκρεμα που θα ξετρελάνει γνωστούς και αγνώστους.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι απλά:

  • 150 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο (82% λιπαρά)
  • 340 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 3-4 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα

Πώς θα το φτιάξετε:

Βήμα 1ο

Αφήστε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Προσοχή μην το αφήσετε να μαλακώσει πάρα πολύ.

Βήμα 2ο

Βάλτε το στο μίξερ, προσθέστε το φτερό και αφήστε το να χτυπηθεί σε γρήγορη ταχύτητα για περίπου 5 με 7 λεπτά.

Βήμα 3ο

Με μια σπάτουλα βγάλτε από τα τοιχώματα του κάδου και προσθέστε τη ζάχαρη άχνη. Προσοχή. Θα πρέπει να κοσκινίσετε τη ζάχαρη πριν την χρησιμοποιήσετε.

Βήμα 4ο

Βάλτε στην αρχή τη μισή ζάχαρη μέσα στο βούτυρο, ανακατέψτε στην χαμηλή ταχύτητα αρχικά και αργότερα δυναμώστε στην μεσαία και έπειτα γρήγορη ταχύτητα για 5 λεπτά. Αφού χτυπηθεί καλά, σταματήστε το μίξερ, βάλτε την υπόλοιποι ζάχαρη και χτυπήστε τη για ακόμη 5 λεπτά.

Βήμα 5ο

Αφού έχετε ένα αφτάτο μείγμα, προσθέστε μερικές σταγόνες γάλα που θα έχετε προσθέσει μέσα μερικές σταγόνες βανίλιας. Χτυπήστε για 3-4 λεπτά.

Βήμα 6ο

Μόλις η βουτυρόκρεμα γίνει λευκή, απαλή και μεταξένια τότε είναι έτοιμη για να την χρησιμοποιήσετε στα γλυκά σας.

Δείτε πώς θα τη φτιάξετε και πώς θα τη χρωματίσετε στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved