Ομελέτα σουφλέ με πιπεριές, τυρί και αλλαντικά

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Φτιάξτε μία εναλλακτική ομελέτα στον φούρνο, χορταστική και πεντανόστιμη με πιπεριές, τυρί, ζαμπόν και μπαχαρικά.

Υλικά:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το άλειμμα του σκεύους
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 100 γρ. μανιτάρια champignon
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κ.σ. φύλλα θυμαριού
  • 300 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο
  • 100 γρ. ζαμπόν, κομμάτι
  • 220 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 8 αβγά, μέτρια
  • 500 γρ. γάλα, 3,5%
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved