Ραβανί με καραμέλα: Το παραδοσιακό γλυκό... αλλιώς

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Ραβανί με καραμέλα: Το παραδοσιακό γλυκό... αλλιώς

Σας αρέσει το ραβανί; Αυτήν την ιδιαίτερη και εναλλακτική συνταγή του Άκη αξίζει να τη δοκιμάσετε. Φτιάξτε ένα λαχταριστό γλυκό με αποξηραμένα σύκα, καρότα και σπιτική σάλτσα καραμέλας.

Υλικά:

Για το ραβανί

  • 120 γρ. σύκα, αποξηραμένα
  • 250 γρ. νερό, βραστό
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
  • 2 αβγά, μεσαία
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 10 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
  • 200 γρ. καρότα, τριμμένα
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • βούτυρο, για το ταψί
  • αλεύρι γ.ο.χ., για το ταψί

Για τη σάλτσα

  • 200 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα δυόσμου

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved