Γλυκό ψυγείου με passion fruit - Το καλύτερο γλυκό γι΄αυτή την εποχή

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Γλυκό ψυγείου με passion fruit - Το καλύτερο γλυκό γι΄αυτή την εποχή

Φτιάξτε κρέμα πατισερί με τον χυμό από τα passion fruits και απλώστε τη σε τραγανή σφολιάτα!

Για την κρέμα πατισερί

  • 500 γρ. γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 κρόκους
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 5 passion fruit(s)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. βούτυρο

Για τα φύλλα

  • 850 γρ. φύλλο σφολιάτας
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το γλάσο

  • 5 passion fruit(s)
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα

Για τη σαντιγί

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα δυόσμου

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved