Καλοκαιρινή συνταγή: Φαρφάλες με τόνο, ελιές και κάππαρη

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Καλοκαιρινή συνταγή: Φαρφάλες με τόνο, ελιές και κάππαρη

Φτιάξτε ένα καλοκαιρινό, ελαφρύ φαγητό για όλη την οικογένεια σε λιγότερο από μία ώρα: πεντανόστιμες φαρφάλες με τόνο, κάππαρη και ελιές.

Υλικές:

Για την κάππαρη

  • 220 ml γάλα, 3,5%
  • 4 κ.σ. κάππαρη
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. σιμιγδάλι

Για τις φαρφάλες

  • 400 γρ. φαρφάλες
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 390 γρ. τόνο, σε κονσέρβα
  • θυμάρι
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γρ. ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μπούκοβο, προαιρετικά

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved