Φοκάτσια με σταφύλι και δεντρολίβανο για όλες τις ώρες της ημέρας

Mία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Εύκολη ιταλική συνταγή για ένα λεπτό ψωμί παρόμοιο με τη ζύμη για πίτσα. Ο συνδυασμός δεντρολίβανου και σταφυλιού είναι απλά απίθανος.

Υλικά:

  • 180 ml νερό
  • 2 κ.σ. γάλα, 3,5%
  • 1 1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 1/4 κ.γ. μαγιά ξηρή
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. σταφύλια
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο, φρέσκο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κ.γ. αλάτι, χοντρό

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved