Πέντε αλήθειες για τα καυτερά φαγητά

Αν αγαπάτε το συγκεκριμένο είδος κουζίνας, μπορεί να γνωρίζετε όλα όσα θα πούμε εδώ. Αν όμως είστε νέοι ή -εν δυνάμει- οπαδοί των spicy συνταγών, τότε σίγουρα αξίζει να ρίξετε μια ματιά…

Πέντε αλήθειες για τα καυτερά φαγητά

#1 Το νερό δεν ανακουφίζει από το κάψιμο

Όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται, αν ένα φαγητό είναι πολύ καυτερό, δεν πρέπει να πιείτε νερό προκειμένου να ανακουφιστείτε. Γιατί; Επειδή, σύμφωνα με σχετική έρευνα, η καψαϊκίνη (μία ουσία που συναντάμε στις καυτερές πιπεριές), σε συνδυασμό με το νερό, δημιουργούν μία «ένωση» η οποία εντείνει το κάψιμο αντί να το κατευνάζει.

#2 Το γάλα μπορεί να… νικήσει το κάψιμο.

Σαφώς αν αγαπάτε τα καυτερά φαγητά δεν ανησυχείτε για κάτι τέτοιο. Τι γίνεται, όμως, αν ένα φαγητό είναι ακόμα πιο καυτερό και πικάντικο απ΄ ό,τι περιμένατε; Όπως ήδη αναφέραμε, το νερό δεν μπορεί να βοηθήσει μια και η καψαϊκίνη θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι αδιάλυτη στο νερό. Θα μπορούσε, όμως, να βοηθήσει το γάλα και -φυσικά- το γιαούρτι. Γιατί; Επειδή τα λιπαρά τα οποία περιέχουν μπορούν να νικήσουν την αίσθηση του καψίματος. Αυτός, είναι ο λόγος για τον οποίο, συχνά-πυκνά, τα καυτερά φαγητά συνοδεύονται από λίγο γιαούρτι.

Διαβάστε τη συνέχεια στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved