Το εναλλακτικό μιλφέιγ για τους λάτρεις της σοκολάτας

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Φτιάξτε το κλασικό γλυκό με κρέμα σοκολάτας και τραγανή βάση από φύλλα σφολιάτας.

Υλικά:

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 800 γρ. γάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 5 κρόκους
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 10 γρ. καφέ, στιγμιαίο
  • 20 γρ. κακάο
  • 100 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 200 γρ. κουβερτούρα

Για τη βάση

  • 650 γρ. φύλλα σφολιάτας
  • ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα

Για το σερβίρισμα

  • φράουλες
  • φύλλα δυόσμου
  • φύλλα σφολιάτας, τριμμένα
  • κακάο
  • ζάχαρη άχνη

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved