Καλοκαιρινή συνταγή για καλαμάρι γεμιστό με λαδολέμονο

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Φτιάξτε γεμιστό ψητό καλαμάρι με λαδολέμονο και λαχανικά. Μία υπέροχη, υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε με ένα διαφορετικό τρόπο τα θαλασσινά σας!

Υλικά:

Για το λαδόλεμονο

  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1/2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
  • ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
  • 150 γρ. ηλιέλαιο
  • 1/2 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • φέτες λάιμ

Για τα καλαμάρια

  • 4 καλαμάρια
  • 1 κρεμμύδι, μεσαίο, ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. ούζο
  • 200 γρ. ρύζι γλασέ
  • 400 γρ. ζωμό, λαχανικών
  • ξύσμα λάιμ, από 1/2 λάιμ
  • χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • λαδολέμονο, για το σερβίρισμα

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved