Τούρτα όπερα με κάρδαμο και πορτοκάλι – Δοκιμάστε την

Αυτή η τούρτα θα γίνει η αγαπημένη σας.

Τούρτα όπερα με κάρδαμο και πορτοκάλι – Δοκιμάστε την

Αν αναζητάτε μια τούρτα διαφορετική στη γεύση , τότε σας προτείνουμε να φτιάξετε μία με κάρδαμο και πορτοκάλι. Το σιρόπι δίνει έξτρα νοστιμιά στο παντεσπάνι.

Για το παντεσπάνι

6 αβγά
220 γρ. ζάχαρη άχνη
70 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα σε σκόνη
70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
150 γρ. φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα σε σκόνη
7 ασπράδια
30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για το βουτύρωμα των ταψιών

Για τη γκανάς

100 γρ. γάλα
8 λοβούς κάρδαμο (κακουλέ), ελαφρώς σπασμένοι
200 γρ. κουβερτούρα
20 γρ. βούτυρο

Για το σιρόπι

60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ. νερό
4 λοβούς κάρδαμο (κακουλέ), ελαφρώς σπασμένοι
100 γρ. χυμό πορτοκαλιού

Για την κρέμα

70 γρ. βούτυρο
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. χυμό πορτοκαλιού

Για το γλάσο σοκολάτας

2 γρ. φύλλα ζελατίνης
120 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. νερό
1 κ.σ. μέλι
70 γρ. κακάο
60 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved