Γλυκό ψωμί κολοκύθας - Πώς θα το φτιάξετε

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Εύκολη συνταγή για γλυκό αρωματικό ψωμί με σπιτικό πουρέ κολοκύθας, μπαχαρικά, και επικάλυψη.

Υλικά

Για τον πουρέ κολοκύθας

1 κιλό κολοκύθα

Για το ψωμί

βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου για το άλειμμα της φόρμας
180 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το πασπάλισμα της φόρμας
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. μπαχάρι
1/4 κ.γ. τζίντζερ
400 γρ. πουρέ κολοκύθας
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
110 γρ. ηλιέλαιο
3 αβγά, μέτρια
60 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη

Για την επικάλυψη

100 γρ. μέλι
50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 κ.γ. κανέλα

Για το σερβίρισμα

1 μήλο κόκκινο
κανέλα


Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved