Λαχταριστά κεφτεδάκια γιουβέτσι στην κατσαρόλα

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη που πρέπει να δοκιμάσετε.

Λαχταριστά κεφτεδάκια γιουβέτσι στην κατσαρόλα

Μας αρέσει να σας προτείνουμε νέους συνδυασμούς γεύσεων ειδικά για αγαπημένες συνταγές, όπως το γιουβέτσι. Δοκιμάστε λοιπόν να μαγειρέψετε το κριθαράκι με κεφτεδάκια και σάλτσα ντομάτας!

Για τα κεφτεδάκια

2 κρεμμύδια
3 σκ. σκόρδο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.γ. ρίγανη
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, σπάλα
αλάτι
πιπέρι
1 αβγό
100 γρ. ψωμί τριμμένο
1 κ.γ. κύμινο
¼ ματσάκι μαϊντανό
1 κ.σ. βασιλικό
αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
500 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ. κριθαράκι, μέτριο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
50 γρ. κρασί λευκό
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 στικ κανέλα
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι
1 λίτρο νερό
πιπέρι
1 κ.σ. βασιλικό

Για το σερβίρισμα

φύλλα βασιλικού
50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
1 κ.γ. ελαιόλαδο
πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved