Παραδοσιακά μελιτίνια Σαντορίνης - Πώς θα τα φτιάξετε

Τα παραδοσιακά γλυκά έχουν άλλη νοστιμιά.

Αυθεντική συνταγή από τις Κυκλάδες, για εύκολα γλυκά τυροπιτάκια με μυζήθρα και μέλι. Αξίζει να τα δοκιμάσετε.

Υλικά

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. ανθότυρο
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 αβγό
  • 1 κρόκο
  • 5 γρ. μαστίχα, τριμμένη στο μπλέντερ με λίγη από τη ζάχαρη
  • 130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη ζύμη

  • 350 γρ. αλεύρι σκληρό, + έξτρα, για το άνοιγμα της ζύμης
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 180 γρ. νερό
  • 1 αβγό, για το άλειμμα

Για το σερβίρισμα

  • μέλι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved