Παραδοσιακά μελιτίνια Σαντορίνης - Πώς θα τα φτιάξετε

Τα παραδοσιακά γλυκά έχουν άλλη νοστιμιά.

Παραδοσιακά μελιτίνια Σαντορίνης - Πώς θα τα φτιάξετε

Αυθεντική συνταγή από τις Κυκλάδες, για εύκολα γλυκά τυροπιτάκια με μυζήθρα και μέλι. Αξίζει να τα δοκιμάσετε.

Υλικά

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. ανθότυρο
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 αβγό
  • 1 κρόκο
  • 5 γρ. μαστίχα, τριμμένη στο μπλέντερ με λίγη από τη ζάχαρη
  • 130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη ζύμη

  • 350 γρ. αλεύρι σκληρό, + έξτρα, για το άνοιγμα της ζύμης
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 180 γρ. νερό
  • 1 αβγό, για το άλειμμα

Για το σερβίρισμα

  • μέλι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved