Δροσερό επιδόρπιο πορτοκαλιού - Έτοιμο σε πέντε λεπτά

Αυτό το καλοκαιρινό γλυκό δεν χρειάζεται ψήσιμο.

Πορτοκάλια νόστιμα και ζουμερά μπορείτε να βρείτε όλες τις εποχές του χρόνου. Όσο δε πιο μικρά είναι, τόσο περισσότερο χυμό έχουν.

Θρεπτικά συστατικά

Το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C ενώ η μεγάλη περιεκτικότητά του σε νερό (87%) το καθιστά φρούτο εξαιρετικά ενυδατικό. Ανά μερίδα 100 γραμμαρίων, το πορτοκάλι έχει μόλις 47 θερμίδες, ενώ δίνει και 2,4 γραμμάρια φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και προωθούν το αίσθημα του κορεσμού.

Όσον αφορά τις βιταμίνες και τα μέταλλα που παρέχει, αυτά είναι κυρίως η βιταμίνη C, η θειαμίνη, το φυλλικό οξύ και το κάλιο. Ένα μεγάλο πορτοκάλι αρκεί για να καλύψουμε σε ποσοστό 100% ή και περισσότερο τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνη C, ενώ η θειαμίνη (βιταμίνη Β1) εμπλέκεται στον μεταβολισμό και στη λειτουργία του νευρικού συστήματος και συμβάλλει στην καλή διάθεση.

Βιταμίνες

Το φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9) έχει ιδιαίτερη αξία για την ανάπτυξη του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και δρα προληπτικά ενάντια στο εγκεφαλικό, ενώ το κάλιο είναι ωφέλιμο για τον έλεγχο της πίεσης στους υπερτασικούς και μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Άλλα βιοενεργά συστατικά του πορτοκαλιού με σημαντικά οφέλη για την υγεία είναι τα καροτενοειδή και οι φαινολικές ενώσεις (κυρίως φλαβονοειδή).Και οι δύο αυτές κατηγορίες συστατικών δρουν ως αντιοξειδωτικά στον ανθρώπινο οργανισμό.

Συνταγή για το επιδόρπιο πορτοκαλιού

Υλικά

  • 800 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 70 γραμ. ζάχαρη
  • 65 γραμ. κορν φλάουρ
  • 50 γραμ. νιφάδες καρύδας

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε καλά. Συνεχίζετε το ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά κι όταν το μείγμα πήξει το μοιράζετε σε τρία γυάλινα μπολ ή χαμηλά ποτήρια. Τα βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες και αφού παγώσουν τα ξεφορμάρετε, τα κόβετε στη μέση με προσοχή και τα πασπαλίζετε με νιφάδες καρύδας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved