Πέντε συνταγές για νόστιμες και εύκολες μηλόπιτες

φώτο: pexels.com / Annelies Brouw
  • Ανάποδη μηλόπιτα στο τηγάνι
  • Μηλόπιτα με σφολιάτα
  • Μηλόπιτα σαν κέικ
  • Κλασική μηλόπιτα
  • Μηλόπιτα χωρίς μίξερ

Από τη στιγμή που έχετε μήλα στο σπίτι, φτιάξτε μηλόπιτα επιλέγοντας μία από τις παρακάτω συνταγές.

Αν θέλετε ένα εύκολο γλυκό για όλη την οικογένεια, η μηλόπιτα είναι μια νόστιμη επιλογή. Μήλα άλλωστε μπορείτε να βρείτε όλες τις εποχές του χρόνου επομένως το μόνο που χρειάζεστε είναι η κατάλληλη συνταγή.

Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε να δοκιμάσετε πέντε συνταγές για μηλόπιτα, ανάλογα με τα υλικά που έχετε σπίτι σας. Όποια κι αν επιλέξετε , το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Ανάποδη μηλόπιτα στο τηγάνι

Υλικά

  • 2 μεγάλα μήλα
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 20 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια ξινή κρέμα + 1 αυγό
  • Αλάτι + 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη + βανίλια
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 150 γραμμάρια αλεύρι + 10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Κόβετε τα μήλα σε λεπτές φέτες και τις σοτάρετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο οποίο έχετε βάλει το βούτυρο.
Προσθέστε την κανέλα, το νερό , τη ζάχαρη , ανακατέψτε και αφήνετε να βράσουν όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε την κρέμα, το αυγό, το αλάτι, τη ζάχαρη, την βανίλια και το φυτικό λάδι. Μόλις το μείγμα γίνει λείο, προσθέστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ ( σταδιακά). Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα μήλα, σκεπάζετε το τηγάνι και το αφήνετε για 15- 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αναποδογυρίστε τη μηλόπιτα και τη ψήνετε στο τηγάνι για άλλα 10-15 λεπτά.
Η μηλόπιτα είναι έτοιμη.

Μηλόπιτα με σφολιάτα

φώτο: pexels.com /Oleg Magni

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 3 μεγάλα μήλα (εξαρτάται από το μέγεθος του πυρέξ ή της φόρμας)
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

Εκτέλεση

Κόβετε τη σφολιάτα σε ένα μεγάλο κύκλο ( εφόσον η φόρμα είναι στρογγυλή) και την τρυπάτε με ένα πιρούνι.
Στη συνέχεια, καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε φέτες ( όχι λεπτές). Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνετε τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα και στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο. Ανακατεύετε γρήγορα και προσθέτετε τα μήλα. Προσοχή να μην κολλήσει η καραμέλα και αποκτήσει πικρή γεύση. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα μήλα να σιγοβράσουν για 15- 20 λεπτά. Τακτοποιήστε τα μήλα σε ομόκεντρους κύκλους στο ταψί ή στην φόρμα. Πιέστε τα μήλα μεταξύ τους, ώστε να μην υπάρχει κενό. Περιχύνετε με το υπόλοιπο μείγμα, σκεπάζετε με τη σφολιάτα και ψήνετε στους 180 βαθμούς ( εξαρτάται από τον φούρνο σας ) για 45-50 λεπτά, μέχρι η ζύμη να είναι χρυσή καφέ και σταθερή. Αφήνετε τη μηλόπιτα να κρυώσει για περίπου 1 ώρα, αναποδογυρίζετε σε ένα πιάτο και τη σερβίρετε σκέτη ή με παγωτό.

Μηλόπιτα σαν κέικ

Υλικά

  • 1 φλ. σπορέλαιο
  • 1 φλ.ζάχαρη μαύρη
  • 1 φλ. γάλα φρέσκο
  • 3 φλ. αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 1 μπέικιν
  • 3 μεγάλα μήλα ή 5 πολύ μικρά
  • 1 κ.γ γεμάτη κανέλα

Εκτέλεση

Καθαρίστε τα μήλα, κόψτε τα στη μέση, τρίψτε τα και βάλτε τα σε ένα λεκανάκι με κανέλα.
Χτυπήστε τη ζάχαρη με το λάδι (να λιώσει η ζάχαρη) και προσθέστε ένα-ένα τα αυγά.
Προσθέστε το μπέικιν στο αλεύρι και εναλλάξ ρίξτε στο μίγμα των αυγών λίγο αλεύρι και λίγο γάλα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Ενώστε το χυλό με τα μήλα, ρίξτε το μείγμα σε ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 50 λεπτά περίπου.

Κλασική μηλόπιτα

φώτο: pexels.com / Ivanna Kykla

Υλικά

  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλλα
  • ¼ κουταλιάς του γλυκού αλάτι
  • 8 μήλα, κομμένα και καθαρισμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 έτοιμη κρούστα για πίτες
  • 2 κουταλιές του γλυκού ανάλατο βούτυρο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τη ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλλα και το αλάτι. Προσθέστε τα μήλα και ανακατέψτε. Βάλτε το μείγμα στην κρούστα και ψήστε το μέχρι να ροδίσει. Αφήστε το να κρυώσει για 2 ώρες.

Μηλόπιτα χωρίς μίξερ

Υλικά

4 μήλα
1 χυμό λεμονιού
½ φλιτζάνι ζάχαρη (100 γρ.)
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (110 γρ.)
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 έτοιμη ζύμη για γλυκό ( εκτός αν θέλετε να τη φτιάξετε μόνοι σας)
¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (60 mL)

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved