Συνταγή για το πιο γευστικό σουφλέ σπανάκι!

Είναι ο πιο γευστικός τρόπος για να φάνε τα παιδιά σπανάκι!

Συνταγή για το πιο γευστικό σουφλέ σπανάκι!

Με απλά υλικά που πάντα έχουμε σπίτι θα φτιάξουμε το πιο γρήγορο και νόστιμο σουφλέ σπανάκι!

ΥΛΙΚΑ
• 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
• 8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
• 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
• 1 αυγό
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 10-15 μικρά κυβάκια τυρί που λιώνει
• αλάτι
• πιπέρι λευκό

Για τη γέμιση:

• 1/2 κιλό σπανάκι προβρασμένο ελαφριά και πολύ καλά στραγγισμένο
• 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
• 1/2 ματσάκι μάραθο (ή άνηθο) όχι πολύ ψιλοκομμένο
• 1 πρέζα ξερό κόλλιαντρο
• 1 πρέζα ξερό δυόσμο
• 1 πρέζα ρίγανη
• 100 γραμ. κεφαλογραβιέρα
• 100 γραμ. μπλε τυρί ή ροκφόρ
• 200 γραμ. φέτα
• 1 αυγό
• αλάτι
• πιπέρι
• Προαιρετικά: 1 φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος. Βοηθά τα τυριά να λιώσουν.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Πρώτα παρασκευάζουμε τη ζύμη μας, ως εξής: Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός το γάλα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
• Προσθέτουμε το αυγό, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζουμε το χτυπάμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει παχύρευστη, απαλή και ομοιόμορφη.
• Κατόπιν ρίχνουμε τη ζύμη σε ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ διαμέτρου 26-28 εκατοστά και την αφήνουμε να ηρεμήσει, ενόσω παρασκευάζουμε την γέμιση.
• Η διαδικασία παρασκευής της γέμισης είναι η ακόλουθη: Σοτάρουμε τα κρεμμύδια φρέσκα και ξερό, και όταν μαραθούν προσθέτουμε το σπανάκι.
• Σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμη, μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά του σπανακιού και προσθέτουμε το μάραθο. Το αφήνουμε τελευταίο για να κρατήσει το άρωμά του.
• Όταν ολοκληρωθεί το σοτάρισμα τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι και χαμηλώνουμε το μάτι στην χαμηλότερη βαθμίδα. Χτυπάμε καλά το αυγό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
• Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι.
• Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά για να μην μας κόψει το αυγό.
• Κατόπιν ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μετά προσθέτουμε ένα ένα τα τυριά, με τελευταία τη φέτα.
• Δεν σταματάμε να αναδεύουμε απαλά το φαγητό, ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Όταν ετοιμαστεί η γέμισή μας, την ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά στο πυρέξ που έχουμε ήδη την ζύμη μας. Την τοποθετούμε όσο μπορούμε, στο κέντρο του πυρέξ.
• Όταν προσθέσουμε όλη την γέμιση, δημιουργούμε μια τρύπα στη μέση, την οποία γεμίζουμε με ζύμη την οποία "κλέβουμε" με ένα κουταλάκι από τις άκρες.
• Τέλος, ρίχνουμε πάνω από το σουφλέ μας μικρά κομματάκι βούτυρο, τα οποία θα το βοηθήσουν να πάρει όμορφο χρώμα, χωρίς να τσουρουφλιστεί.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 50-60 λεπτά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved